Zgodba o Sim Šport d.o.o.


Zgodba o Sim Šport d.o.o. | Športna oprema | Sim Šport Servis d.o.o. Zgodba o Sim Šport d.o.o. | Športna oprema | Sim Šport Servis d.o.o. Zgodba o Sim Šport d.o.o. | Športna oprema | Sim Šport Servis d.o.o. Zgodba o Sim Šport d.o.o. | Športna oprema | Sim Šport Servis d.o.o.

Sim šport zgodba se je začela v Simonovem 8. razredu osnovne šole, ko se je vračal iz nogometne tekme v Ljubljani. Spotoma so se ustavili pri gospodu (katerega se žal ne spomni imena), ki je popravljal in šival nogometne žoge. Simon jej bil navdušen nad edinstvenim delom, ki ga je opravljal ta gospod, saj je s svojim delom prihranil klubom veliko denarja. V nekaj minutah sem popil njegovo znanje in se doma poglobil v šivanje in popravljanje žog.

Kmalu je Simon zaradi poškodbe končal športno kariero, pomembno mesto vratarja. Ker mu je nogomet zrasel pod kožo je ohranil stik s svojim klubom in športom (NK Sava Kranj). V začetku je žoge popravljal za svoj klub, kmalu pa tudi za ostale slovenske klube. V povprečju je na dan popravil tudi 10 žog dnevno. Ob prejemu žog v popravilo pa sem dnevno prejemal veliko povpraševanja za drugo športno opremo, ki so jo klubi potrebovali za treniranje. Največ zanimanja so izkazali za drese, mreže in nove žoge. V Sloveniji ni bilo nobene ponudbe teh izdelkov.

Prelomni trenutek za odprtje svojega podjetja pa je bilo obdobje osamosvojitve Slovenije, kar je pomenilo tudi množično odpuščanje delavcev. Oba z ženo Jano sta ostala brez službe. 

Z Jano sta leta 1993 odprla podjetje, trgovino s športno opremo. Imela sta že dve hčerki, Vesno in Ajdo, ki sta rasli s podjetjem. V 10 letih delovanja je podjetje opremljalo klube in športna društva s športno opremo. Leta 2002 pa se je za podjetje zgodila velika prelomnica, saj si je podjetje zadalo nov cilj, vstop na drug trg – osnovne in srednje šole. V svojo ponudbo smo dodali razne mehke žoge za igro, blazine in druge športne pripomočke, ki jih potrebujejo športni pedagogi, razredne učiteljice in trenerji v svojem čudovitem poslanstvu – izobraževanju in vzgoji otrok skozi igro in šport.

Z rojstvom zadnje hčere in ​nenehnim ​teženjem k  zdravem​​  načinu življenja, se je družina in s tem tudi podjetje​,​  vse bolj nagibalo  k zdravemu življenju in dobremu počutju. Jana se je ​zato bolj posvetila alternativi in družinskim obveznostim. Podjetje je raslo, zrasli sta pa tudi dekleti in vsaka po svoje z znanjem pridobljenim na Ekonomski fakulteti doprinesli vrednosti podjetja. Zdaj pridno nadaljujeta​ najino​ začrtano pot.

​Podjetje poganjajo troji pari pridnih rok in nog. To smo SimonVesna in Ajda

V interesu nam je, da so ure športnih aktivnosti učencev in dijakov čim bolj zabavne in razgibane. Športni pedagogi, učiteljice razrednega pouka in trenerji skrbite za kvalitetno opravljen pedagoški proces, mi pa poskrbimo za kvalitetne športne pripomočke in morebiten servis le-teh. Skupaj učencem in dijakom nudimo ​boljšo kvaliteto življenja, saj je gibanje za razvoj zelo pomemben. 

SIMON: Ker se je vse začelo v Simonovi glavi, očetu podjetja, se podjetje imenuje Sim. Že 25 let ustvarja in raste s podjetjem. Pozna vse športne pripomočke, njihovo zgodovino in vedno poskuša najti pravo rešitev za še tako »zahtevnega« kupca. Iskanje prave rešitve mu je izziv in motivacijo za nadaljnje delo. 

VESNA: Njena strast so številke. Je natančna in preudarna računovodkinja in svetovalka. S tem nadaljuje delo mame. 

AJDA: Obožuje splet, omrežje, informacijsko dobo in tako pridna kot mravljica prinaša novosti preko omrežja do kupcev, skrbi za odpremo in predstavitev artiklov. Zaveda se pomembnosti splošne povezanosti vseh nas.