Varovanje osebnih podatkov


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Informacije o zbiranju zasebnih podatkov

Spletna stran www.sim-sport.com spoštuje zasebnost svojih uporabnikov. Sestavljeni so v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-2 in GDPR), podlagi priporočil gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Upravljalec po sedmem odstavku 4. člena (Uredba EU o varstvu osebnih podatkov, SUVP) je v nadaljevanju navedena družba (v nadaljevanju »smo« ali »Sim šport servis«. Kontaktna oseba za vprašanja o tej izjavi o varstvu podatkov je njen pooblaščenec za varstvo podatkov.

Podjetje SIM ŠPORT SERVIS d.o.o. se zavezuje, da podatke, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način, ne bo prodal naprej, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam. Sim šport servis za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, naslov. Vse navedene podatke Sim šport servis uporabi le za izpolnitve naročila in potrebno komunikacijo z uporabnikom. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Vaše pravice

Vaše pravice z vašimi osebnimi podatki do nas imate naslednje pravice: pravice do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti podatkov, do ugovora obdelavi. Te pravice uveljavite vsakokrat pisno na podjetje Sim šport servis po navadni ali elektronski pošti.  

Za varovanje osebnih podatkov, je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

PRIDOBIVANJE OSEBNIH PODATKOV PRI OBISKU NAŠE SPLETNE STRANI 

Uporabniški podatki

Ob obisku Spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Z obiskom naše spletne strani nam ne posredujete nobenih osebnih podatkov, pridobimo samo podatke, ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Tehnične podatke (naslov IP, datum in ura, vsebina, status dostopa, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva, brskalnik, operacijski sistem in njegov vmesnik, jezik in različica programske opreme brskalnika, končna naprava, ločljivost zaslona, barvna globina zaslona, podpora Flash in Javascript) potrebujemo zato, da vam spletno stran prikažemo in zagotovimo stabilnost in varnost.

Piškoti

Za analizo uporabe naše spletne strani in njeno optimizacijo uporabljamo različne storitve, ki delno uporabljajo piškotke in druge tehnologije. Če se ne strinjate z uporabo teh storitev, lahko tej obdelavi podatkov ugovarjate oz. v vašem brskalniku nastavite preprečitev shranjevanja piškotkov. Pri posameznih storitvah je navedeno, kako lahko podate ugovor. Z izvajanjem ugovora posamezni ponudniki ne obdelujejo več vaših podatkov za namene spletne analize.

Prijava na novice / darilni bonus,... 

Za prijavo na naše novice uporabljamo tako imenovani postopek dvojne privolitve (double opt-in). To pomeni, da vam po vaši prijavi pošljemo elektronsko pošto na naveden naslov elektronske pošte, v kateri vas prosimo za potrditev, da želite prejemati novice. Če vaše prijave ne potrdite v 14 dneh, bodo vaše informacije blokirane, nato pa samodejno izbrisane. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov. Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o izdelkih, oglaševalskih akcijah, zanimivih novice in tudi vabili za ankete za kupce.

S prijavo na novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer ko unovčitev kuponov, izvedeni nakupi). Elektronska sporočila, poslana za analizo uporabniškega vedenja, vsebujejo spletne svetilnike oz. sledilne piksle, ki predstavljajo slikovne datoteke z enim pikslom, shranjene na naši spletni strani. 

Vaši podatki se shranijo za dobo odnosa z vami kot stranko oziroma do vašega preklica. Vašo privolitev za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete in novice odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu z novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na kontaktne podatke, navedene v tej izjavi o varstvu podatkov.

Anketa za kupce

Za izboljšanje svoje ponudbe vaš naslov elektronske pošte ali vaš poštni naslov, naveden pri prijavi za storitve, ob upoštevanju pravnih predpostavk priložnostno uporabljamo za anketiranje kupcev. Vaše sodelovanje pri anketah za kupce je prostovoljno. Če pri posamezni anketi za kupce ni navedeno drugače, se odgovori in rezultati uporabljajo anonimno za namene razvijanja izdelkov in ponudb družbe Sim šport servis. 

Kontaktni formular

Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov elektronske pošte, vaše ime in priimek, vaš naslov, vašo telefonsko številko in razlog ter komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje.Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

ANALIZA

PIWIK analytics

Ta spletna stran uporablja Piwik Analytics. Program uporablja t.i. »piškote«, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme strežnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. 

Piwik Analytics uporabljamo, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika.

Informacije tretjega ponudnika: PIWIK PRO GMBH, Lina-Bommer-Weg 6, 51149 Köln, Nemčija. Pogoji za uporabnike: https://piwik.pro/cloud-privacy-policy/ 

STORITVE DRUŽBENIH OMREŽIJ IN DRUGIH APLIKACIJ

Na tej spletni strani trenutno uporabljamo storitve družbenega medija Facebook.

Ko obiščete našo spletno ponudbo in kliknete na logotip posamezne družbene storitve, boste preusmerjeni na vsakokratno zunanjo stran tega ponudnika omrežnih storitev. Če kliknete na enega od teh gumbov, medtem ko ste prijavljeni pri ponudniku, se lahko informacija, da ste obiskali našo spletno ponudbo, tam pripiše vašemu uporabniškemu računu. Če ste član posamezne storitve in ne želite, da družbena omrežja o vas zbirajo podatke prek spletne ponudbe in jih povežejo z vašimi članskimi podatki, se, preden kliknete na katerega od teh logotipov, odjavite pri Facebook, Twitter, Pinterest ali YouTube.

Opozarjamo vas, da nam kot ponudniku te spletne strani ni znano, kakšna je vsebina posredovanih podatkov in na kakšen način jih ponudniki družbenih storitev uporabljajo. Več informacij o tem, kateri podatki se pridobijo ob priklicu storitev družbenih medijev pri Facebook ali YouTube in kako se jih uporablja, je vsebovanih v posameznih izjavah o varstvu podatkov na:

Ponudnik družbenega medija 

Facebook Inc. 
1601 S. California Ave, Palo Alto
CA 94304, ZDA https://sl-si.facebook.com/about/privacy/

Youtube Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View
CA 94043, ZDA https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl

Vključitev Google Maps 

Na tej spletni strani uporabljamo ponudbo Google Maps. Tako lahko interaktivne zemljevide prikažemo neposredno na spletni strani in vam omogočimo udobno uporabo funkcije zemljevidov.

Ko obiščete spletno stran, Google prejme informacijo, da ste priklicali ustrezno pod-stran naše spletne strani. Poleg tega se posredujejo podatki, navedeni v točki 4 te izjave. To se zgodi neodvisno od tega, ali obstaja uporabniški račun Google, prek katerega ste prijavljeni, ali uporabniški račun ne obstaja. Če ste prijavljeni na Google, se vaši podatki pripišejo neposredno vašemu računu. Če ne želite, da se pripišejo vašemu profilu na Google, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti. Google vaše podatke shrani kot uporabniške profile in jih uporablja za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali potrebam prilagojeno oblikovanje svoje spletne strani. Takšna analiza se opravi zlasti (celo za neprijavljene uporabnike) za potrebam prilagojeno oglaševanje in obveščanje drugih uporabnikov družbenih omrežij o vaših aktivnostih na naši spletni strani. Zoper oblikovanje teh uporabniških profilov imate pravico ugovora, za njeno uveljavljanje pa se morate obrniti na Google.

Nadaljnje informacije o namenu in obsegu pridobivanja podatkov in njihovi nadaljnji obdelavi s strani dodatnega ponudnika najdete v izjavah o varstvu podatkov, ki veljajo za posameznega ponudnika. Tam prejmete tudi dodatne informacije o vaših tovrstnih pravicah in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl. Google vaše osebne podatke obdeluje tudi v ZDA in je podvržen zasebnopravnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

NADALJNJE INFORMACIJE

Zaščita mladoletnih oseb

Otroci in mladostniki do 18. leta nam brez vednosti staršev ali skrbnikov naj ne bi posredovali osebnih podatkov. Osebnih podatkov od otrok in mladostnikov ne zahtevamo namensko in jih ne zbiramo zavestno ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

Povezave na druge spletne strani

Naša spletna stran vključuje tudi povezave na druge spletne strani. Te povezave so praviloma označene kot takšne. Na spoštovanje določb o varstvu podatkov na povezanih spletnih straneh nimamo vpliva. Zato vam priporočamo, da se tudi na drugih spletnih straneh pozanimate o vsakokratnih izjavah o varstvu podatkov. 

Kontaktne informacije 

Privolitev za obdelavo vaših podatkov lahko kadarkoli z učinkom za naprej prekličete tudi prek naslednjih kanalov:

  • E-pošta - info@sim-sport.com 
  • Klasična pošta – Sim šport servis d.o.o., Stražiška ulica 24, 4000 Kranj

Spremembe te izjave o varstvu podatkov

Stanje izjave o varstvu podatkov je označeno z navedbo datuma (spodaj). Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu podatkov kadarkoli spremenimo z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni izjavi o varstvu podatkov.

Stanje te izjave o varstvu podatkov: maj 2018