Splošni pogoji poslovanja - Sim šport servis d.o.o. - vse za šport


Splošni pogoji poslovanja - Sim šport servis d.o.o. - vse za šport | Športna oprema | Sim Šport Servis d.o.o. Splošni pogoji poslovanja - Sim šport servis d.o.o. - vse za šport | Športna oprema | Sim Šport Servis d.o.o.

SIM ŠPORT SERVIS d.o.o.
Stražiška ulica 24
4000 Kranj
matična številka: 5762855000
davčna številka: SI69152012
spletna stran: www.sim-sport.com 
telefon: 04 2315 654
Mobitel: 041 675 777
email: sim.sport.servis@t-2.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega nakupa.

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Sim šport servis se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko), 
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe, 
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Sim šport servis ažurirajo in spreminja pogosto. Vse cene so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Cene se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila. Ko kupec odda povpraševanje, na njegov elektronski naslov prejme povzetek povpraševanja.  Takrat začne veljati kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem, ki je sklenjena samo v slovenskem jeziku. 

NAROČILO IN CENE
Kupoprodajna pogodba med Sim šport servis in kupcem je v spletni trgovini Sim šport servis sklenjena v trenutku, ko Sim šport servis kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

V primeru kakšne večje nenamerne napake pri postavitvi cene, si pridružujemo pravico do spremembe cene. V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe. Ponudba in cena veljajo do razprodaje zalog, oziroma do kupčevega pisnega preklica naročila.

Slike na spletni strani so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja blaga ali njegovih lastnosti.  

Pridružujemo si pravico do spremembe cen v spletni trgovini, brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne napake.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Sim šport servis in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

 30 DNEVNI ROK PLAČILA
Za vse javne zavode, osnovne šole in vrtce nudimo zakonsko doloženi najmanj 30 dnevni rok plačila.  V primeru posebnih želja, pa lahko rok plačila po predhodnem dogovoru tudi podaljšamo. 

NAČIN PLAČILA
Predračun – na podlagi vašega oddanega povpraševanja boste v najkrajšem možnem času prejeli ponudbo in vse potrebne podatke za plačilo preko spletne banke. Takšen način plačevanja je najvarnejši in najhitrejši. Po opravljenem plačilu nam lahko na naš elektronski naslov sim.sport.servis@t-2.si pošljete potrdilo o plačilu in s tem pohitrite obravnavo vašega naročila. 

Bonus popust

Bonus popust v vrednosti 100 eur z DDVjem (oziroma 82 brez DDVja) je moč izkoristiti ob naslednjem naročilu nad 500 eur za žoge in druge drobne rekvizite (žoge, loparji, mrežice, kolebnice, obroči in drugi drobni pripomočki). Ob oddaji povpraševanje je potrebno bon predložiti. Vrednost posameznega pripomočka, ki se upošteva v popust ne sme presegati 50 eur (z DDVjem). Ko bo bon upoštevan, bo na ponudbi zapisano "upoštevan darilni Sim bonus (100 eur z DDV). Darilni bonusi, kode in ostali popusti se med sabo ne seštevajo in darilnega bonusa ni možno menjati za gotovino. Darilni bonus velja 1 leto od izdaje oziroma do datuma, ki je zapisan na darilnem bonusu. 

V naši evidenci imamo večino podarjenih darilnih bonusov zabeleženih. Kljub temu, da ga ne predložite ob oddaji povpraševanja, obstaja verjetnost, da vam popust v vrednosti 100 eur kljub temu upoštevamo. 

Primer iz prakse: ko oddate povpraševanje nam predložite še darilni bonus. Ko vaše osnovno povpraševanje preseže znesek 500 eur, vašemu naročilu dodamo športno opremo po vašem izboru v vrednosti 100 eur (82 eur brez ddv). Pripomočke, ki jih upoštevamo v ta popust, so ponavadi tisti pripomočki, ki presegajo 500 eur in jih direktno upoštevamo na ponudbi. V kolikor vaše povpraševanje ne presega zneska 500 eur se pa za pripomočke za v popust dogovorimo naknadno. Pripomočki, za katere je lahko upoštevan popust ne smejo znašati skupaj z DDvjem več kot 50 eur. Ko bo darilni bonus upoštevan, bo na ponudbi zapisano "upoštevan darilni Sim bonus (100 eur z DDV).

 Vrednostni bon

Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Sim šport servis proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini Sim šport servis. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na sim.sport.servis@t-2.si. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje "opomba" vpiše številko oziroma ime bona. 

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo enega vrednostnega bona in ene kode za popust.

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Sim šport servis. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Sim šport servis ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. 
 • Na zaključku blagajne v okence "opomba" vpišete kodo za popust
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. 

 BREZPLAČNA DOSTAVA / STROŠKI DOSTAVE
Za nakup nad 100 eur je dostava za pošiljke v Sloveniji brezplačna. 

Do zneska 100 eur je strošek dostave po Sloveniji 5 eur. 
Za naročila izdelkov iz zaloga oddana do 12.00 ure vam paket v večini odpravimo še isti dan. Dobava paketa je predvidoma naslednji dan oziroma najkasneje 3 delovne dni po oddaji paketa (pod pogojem, da je blago na zalogi). 

V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas o dobavnem roku obvestimo po elektronski pošti oziroma po telefonu. 

Blago vam bo dostavila Pošta Slovenije oziroma kurirska služba DPD. Dostava se vrši v dopoldanskem in popoldanskih urah na vaš domač ali službeni naslov, naveden v obrazcu za naročilo. Dostava blaga je namenjana za ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo povprašajte). V nobenem primeru prodajalec ni odgovoren za prekoračen rok dostave, saj le-ta ni odvisen od njega. 

Če vas ob obisku poštarja ni na dostavnem naslovu, vas bo pošiljka čakala na pošti 15 dni, po tem času pa bo vrnjena prodajalcu. V primeru dostave kurirske službe DPD vas kurir pokliče in se skupaj dogovorita za čas prevzema pošiljke. 

Možen je pa tudi osebni prevzem naročenih artiklov v poslovni enoti Sim šport servis (Delavska cesta 43, 4000 Kranj). 

Pošiljke pošiljamo preko Pošte Slovenije oziroma preko kurirskega podjetja DPD, kar je razvidno iz računa oziroma ponudbe. Cene vsebujejo 22% DDV. 

Za naročila izven Slovenije se zaračuna poštnina skladno s cenikom DPD distributerske službe ali Pošte Slovenije. 

Za naročila pod 100 € znaša poštnina 5 €. Za naročila nad 100 € je poštnina brezplačna. Brezplačna poštnina ob nakupu nad 100 € velja tudi za večje, težje pakete in nestandardne oblike paketov (blazine, letvenik, miza za namizni tenis…). 

Cenik pošiljanja ne velja za nadaljnjo prodajo izdelkov. V tem primeru je strošek pošiljanja na strani kupca. 

Ob morebitnem osebnem prevzemu stroškov dostave ni. 

PAKIRANJE

Naročene izdelke največkrat zapakiramo v kartonasto škatlo. Ob večjem naročilu lahko oblikujemo tudi več paketov, zato obstaja možnost, da kupec vseh naročenih artiklov ne prejme ob istem času. Posamezen izdelek ali komplet skrbno zapakiramo, da se med transportom ne poškoduje. 

IZDAJA RAČUNA
Sim šport servis strankam pošlje račun v fizični obliki po navadni pošti, uporabnikom UJP e-računa pa preko sistema UJP e-račun. Račun skrbno shranite, saj ga je potrebno ob morebitnih reklamacijah predložiti. 

POSTOPEK NAKUPA
V spletni trgovini www.sim-sport.com lahko blago in storitve naročite na naslednji način: preko obrazca – naročilnice v spletni trgovini.

 • IZBIRA IZDELKA
  Na spletni strani www.sim-sport.com izberete izdelek in kliknete in s pomočjo gumba + ali – manjšate ali večate količino. Z gumbom »dodaj v košarico« shranite željen izdelek v košarico. Sistem vas tudi avtomatično preusmeri v košarico. Če želite nadaljevati z nakupom, kliknite »nadaljuj z nakupom«, če pa želite nakup zaključiti, pa kliknete »nadaljuj s povpraševanjem«. 
 • ZMANJŠANJE/POVEČANJE IZDELKOV V NAKUPOVALNI KOŠARICI
  Na spletni strani www.sim-sport.com se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalna košarica, v kateri se (ob kliku na ikono) uporabniku pokažejo izdelki, ki so med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik spremeniti količino določenega artikla v nakupovalni košarici mora klikniti na ikono košarice in s pomočjo + in – v nakupovalni košarici določiti željeno količino izdelka. 

 • ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE
  Na spletni strani www.sim-sport.com se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalna košarica, v kateri se (ob kliku na ikono) uporabniku pokažejo izdelki, ki so med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in besedo »odstranite«. 

 • NAKUPOVALNA KOŠARICA
  Za dokončanje oddaje naročila je potrebna navedba telefonske številke in elektronskega naslova, za morebitna dodatna vprašanja glede ponudbe. 

 • ZAKLJUČEK NAROČILA
  Ob oddaji povpraševanja izpolnite svoje podatke. V primeru opomb, svoje želje, morebitne darilne bone oziroma kode, napišite v »opombe ob dostavi«. Po končanem vnosu podatkov, kliknite gumb »zaključi povpraševanje«. Na vaš elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob vpisovanju podatkov, boste prejeli povzetek povpraševanja.

Ko bo vaše povpraševanje z naše strani obravnavano in pregledano, boste na svoj elektronski naslov prejeli ponudbo z morebitnimi popusti. V primeru kakršnih koli vprašanj glede sestave ponudbe, vas bo naš referent kontaktiral preko telefona oziroma elektronskega naslova.

Če ste naročilo uspešno izvedli, se na spletni strani izpiše tekst »Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala…

POSTOPEK O OBVEŠČANJU O NAKUPU
Po oddaji vaših želja in zaključkom nakupa, boste na elektronski naslov prejeli obvestilo, da je naročilo sprejeto. V primeru kakršnih koli vprašanj glede priprave ponudbe, vas lahko naš referent kontaktira preko telefona oziroma elektronskega naslova. 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe. 

GARANCIJA
Za večino športni rekvizitov nudimo garancijo. 

Jamčimo, da bodo izdelki delovali v garancijskem roku brezhibno, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili, katere boste prejeli ob dostavi športne opreme. 

Garancija se upošteva na napake žog (puščanje, popustitev šivov….) in napake drugih športnih pripomočkov, ki nastanejo ob pravilni uporabi, ne pa za poškodbe, ki so normalne ob pravilni uporabi. 

Garancijski rok športne opreme se med seboj razlikujejo glede na vrsto opreme, začne pa veljati z dnem nakupa:

 • za gumijaste žoge (žoga za košarko grippy, žoga za nogomet soft touch 4, žoga za rokomet soft touch 0, za odbojko…) nam dobavitelj nudi garancijo 3 mesece, mi vam nudimo 6 mesecev,
 • za šivane žoge (žoga za nogomet granit 4 in 5, žoga za nogomet z manj odboja turbo 62 in superior, rokometna žoga optima velikost 0 in 1, žoga za igre game,…) nam dobavitelj nudi garancijo 6 mesecev, mi vam nudimo 12 mesecev, 
 • za ostale žoge (žoga za odbojko 7200, žoga za igre dodge 1, žoga za odbojko ultima 26, volleyball, mikasa skv, 3000 light,…) nam dobavitelj nudi garancijo 3 mesece, mi vam nudimo 6 mesecev,
 • za ostalo športno opremo (vrv zA vlečenje 22 metrov, štafetna palica, plezalna vrv 4,6 metra, padalo nylon 4 in 6 metrov, označevalne podlage, sponka za nastavitev višine, lopar za namizni tenis tacteo cornilleou, komplet dresov, trampolin, baseball set, šprtintarice vse velikosti,…)  nudimo 12 mesecev,
 • za vortexe, frizbije in ostalo opremo, zaradi oteženega določanja pravilne uporabe pripomočkov dobavitelj ne nudi nobene garancije, zato vam jo tudi sami ne moremo ponuditi. 

V primeru uveljavljanja reklamacije ali napake bomo reklamacijo rešili najkasneje v 45 dnevih od pisne prijave ter predložitvi reklamiranega artikla. Stroške dostave na naš naslov krije kupec. 

Garancija velja ob predložitvi računa.

Garancija ne velja v primeru neupoštevanja navodil, malomarnega ravnanja z izdelkom, poseganja nepooblaščene osebe v izdelek, poškodbe nastale zaradi mehanskih udarcev, poškodb nastalih pri poplavi, požaru ali udaru strele..

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE
V primeru, da s kupljenim blagom iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, nam lahko v roku 15 dni od prejema blaga sporočite, na elektronski naslov sim.sport.servis@t-2.si oziroma po kakšnem druge komunikacijskem kanalu, da odstopate od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. 

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: SIM ŠPORT SERVIS D.O.O., Stražiška ulica 24, 4000 Kranj. 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. 

Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE 
Prodajalec odgovarja za stvarna napake pri kupljenih artiklih. Za stvarno napako gre, kadar:• artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,• artikel nima lastnost, ki so potreben za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,• artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molčeče dogovorjene oziroma predpisane• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil ta vzorec ali model pokazal le zaradi obvestila. 

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bil artikel izročen kupcu.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, preko elektronskega naslova sim.sport.servis@t-2.si, o čemer mu prodajalec mora poslati potrdilo, ali ga pošlje na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na računu.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od njega zahteva, da:

 • odpravi napako na artiklu ali- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • artikel z napako zamenja z novim brezhibnim artiklom ali- vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Če obstoj napake na artiklu ni sporen, bo prodajalec najpozneje v roku osmih dni ugodil kupčevi zahtevi za odpravo napake, vračilo dela ali celotnega plačanega zneska ali zamenjavo kupljenega artikla.

Če je obstoj napake na artiklu sporen, bo prodajalec pisno odgovoril kupcu na njegovo zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu.

Pravice kupca iz naslova stvarnih napak ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. 

Po želji vam blago zamenjamo za drugo. 

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino na Spletni strani uporabljajo na lastno odgovornost.

 VAREN NAKUP IN VARNOST 

Nakup v športni trgovini www.sim-sport.com je varen, saj nam je vaše zadovoljstvo na prvem mestu. Zavedamo se tudi problema kupovanja športne opreme preko kataloga oziroma slik na spletni strani, saj se s slike težko oceni skladnost napisanih specifikacij športnih pripomočkov s tem, kako se le-ta obnaša ob uporabi. Papir ali »zaslon« prenese vse. V ta namen smo vam prišli naproti. Ponujamo vam najboljšo preventivo pred nakupom športnih pripomočkov. 

Za lažjo odločitev, kateri športni pripomoček je za vas najprimernejši, vam ponujamo dve možnosti preverjanja kvalitete. Poleg tega vam pa ni potrebno nikamor hoditi in lahko kvaliteto preverite kar na vaši lokaciji. 

1. Naročite ogledni paket – v paket vam pošljemo artikle, katere si želite pred nakupom ogledati. Vaše želje nam sporočite na naš e-naslov. 

2. Dogovorite se za strokovni športni posvet – na vaši lokaciji se oglasimo in vam individualno svetujemo. Kontaktirajte nas na našo kontaktno številko (041 675 777). 

Za večino športnih pripomočkov pa nudimo tudi garancijo. Več v o garanciji lahko preberete zgoraj. 

VARNOST PODARTKOV

Sim šport servis uporablja ustrezna tehnološka in oganizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Spletna stran www.sim-sport.com spoštuje zasebnost svojih uporabnikov. Sestavljeni so v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (zvpot-upb2 in GDPR), na podlagi priporočil gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podjetje SIM ŠPORT SERVIS d.o.o. se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način, ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam. Sim šport servis za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, naslov. Vse navedene podatke Sim šport servis uporabi le za izpolnitve naročila in potrebno komunikacijo z uporabnikom. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Za varovanje osebnih podatkov, je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-naslova, ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

Ob obisku Spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Bolj obširno razlago o varstvu osebnih podatkih, pa si lahko preberete tukaj

KOMUNIKACIJA
Sim šport servis bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Sim šport servis izrecno spoštoval.

Sim šport servis se obvezuje, da elektronskega naslova vpisanih uporabnikov ne bo na noben način zlorabil. 

PRAVNO OBVESTILO
Spletna stran Sim šport servis in vsi podatki na njen, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in ni dovoljeno reproducitari ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Sim šport servis se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Sim šport servis včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Sim šport servis kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu prodajalec ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani ter za njeno delovanje in dostopnost. Vse informacije na Spletni strani se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako prodajalec ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti spletne strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja Spletne strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, prodajalec ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

ARHIVIRANJE POGODBE
Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem in kopije računov se arhivirajo v PE podjetja Sim šport servis d.o.o., Delavska cesta 43, 4000 Kranj. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. 

VARSTVO OTROK
Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutek lojalnosti.

Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme oddajati podatkov, sprejetih od otrok, izjemo so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljiva za otroke. 

PRIOŽBE IN SPORI
Sim šport servis spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Sim šport servis se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek elektronskega naslova sim.sport.servis@t-2.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sim šport servis bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Sim šport servis se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Sim šport servis prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Splošni pogoji so bili posodobljeni dne 18.2.2018.