ŽONGLIRANJE V ŠOLI - vse bolj priljubljena aktivnost


Žongliranje je vse bolj priljubljena aktivnost. Vse več jo uvajajo tudi v šolske aktivnosti.

V Evropi se je v zadnjih letih žonglerstvo zelo razširilo. Zaradi pozitivnih odzivov žonglerstvo uspešno nadomešča športno vzgojo v nekaj tisoč šolah po Evropi. 


 Žongliranje vsebuje nekaj eksotičnega, je poseben, čudovit in skrivnosten svet. Otrokom ponuja možnost, da bi spoznali in razvijali lastne ustvarjalne spretnosti in jih prikazovali ostalim, ki jih žongliranje privlači.


Eksperimentalne skupine so namreč pokazale, da so otroci, ki se ukvarjajo z žonglerstvom kazali:

  • manjšo stopnjo agresivnosti,
  • povečan občutek za družabnost in medsebojno sodelovanje
  • večjo sposobnost koncentracije,
  • boljše rezultate pri učenju,
  • izboljšano ravnotežje in povečano koordinacijo in motoriko.

Poleg tega pa žonglerstvo otrokom ponuja možnost biti dejaven in v sredini dogajanja namesto, da bi na primer pasivno sedeli pred televizijo, računalnikom ali pa se igrali z pametnim telefonom. Žonglerstvo lahko štejemo tudi k redni aktivnosti. Poleg tega je pa ena redkih dejavnosti, ki razvijajo desno polovico možganov. 

Žonglerstvo je zdrava in koristna dejavnost tudi za odrasle in odlična rehabilitacijska tehnika. Je čudovito razvedrilo in velika sprostitev v vsakem trenutku in v vsaki starosti. Že nekaj minut vadbe zadostuje za dobro počutje. Že od samega začetka žonglerstvo konstantno stimulira telo in možgane, povečuje moč koncentracije, postopoma sprošča napetost in izboljšuje gibčnost. Med žongliranjem pozabimo na skrbi in težave. Po žongliranju se telo in možgani odlično počutijo. Preko te umetnosti odkrivamo otroka, ki je v nas, se smejimo in zabavamo.

Zaradi sledenja trendom Evrope, kjer je žonglerstvo alternativa športni vzgoji, se tudi v Sloveniji žonglerska kultura čedalje bolj razvija.   



Med najbolj priljubljene žonglerske pripomočke pri nas štejejo:

DIABOLORUTICE
ŽOGICE
OBROČKI KITAJSKI ROŽNIK

                                   

                              

RUTICE

                                  

                                          

OBROČKI ZA ŽONGLIRANJE

                                       

     KITAJSKI KROŽNIK


Z največjim veseljem vam sporočam, da lahko vse cirkuške elemente sedaj dobite pri nas. V kolikor kakšnega cirkuškega rekvizita ne najdete, nam to lepo prosim sporočite. Potrudili se bomo, da za vas najdemo želeni rekvizit in vam pripravimo kar se da najboljšo ponudbo.

Ostale cirkuške elemente lahko preprosto oddate v spletno košarico. Na podlagi le te, vam bomo pripravili super ponudbo. Po vašem pregledu ponudbe in potrditvi, da vam ponudba ustreza, boste lahko v roku parih dneh že žonglirali in se učili cirkuških spretnosti.