NAJBOLJ PRILJUBLJENI PRIPOMOČKI PRI PLAVANJU


Plavanje je čudovita aktivnost, kjer se krepi celotno telo, pri tem pa je teža enakomerno razporejena. Poleg tega pa je na voljo skozi celo leto.

Ker je na trgu kar nekaj plavalnih pripomočkov, smo za vas zbrali najbolj priljubljene, ki jih uporabljajo učenci pri učenju plavanja oziroma za dodatno zabavo v vodi. 

Najbolj priljubljene športne pripomočke za plavanje najdete tudi v naši spletni trgovini. Pripomočke preprosto oddate v spletno košarico, da vam lahko pripravimo neobvezujočo ponudbo. 

V kolikor v naši ponudbi katerega od rekvizitov ne najdete, nam vaše želje sporočite na mail info@sim-sport.com. 

Za vas pa imamo pripravljeno še darilce, ki vam bo sigurno prišel prav pri nakupu športnih pripomočkov. Darilce prevzamete tukaj



Pripomočki, za učenje plavanja:

Plavalni obroč je po navadi prvi pripomoček, ki ga uporablja dojenček. Na voljo je več velikosti, najmanjši pa je namenjen dojenčkom, ki morajo biti pod budnim očesom odrasle osebe. Otrok, ki uporablja obroč, mora biti vedno pod budnim očesom, saj obstaja verjetnost, da se otrok zdrsne v vodo. Načeloma obroča ne priporočamo.

Plavalna palica - črv– špaget  - eden  izmed najbolj priljubljenih športnih pripomočkov za športne aktivnosti v vodi. Plavalni črvi so priljubljeni, saj omogočajo plavanje oziroma lebdenje v navpičnem položaju. En črv je dovolj, da drži odraslo osebo v pokončnem položaju z glavo nad vodo, brez da bi le-ta uporabljal noge in roke. 

Izdelan je iz kompaktne pene in se ga lahko uporablja kot osebni plavalni pripomoček, kot igralni pripomoček ali kot pripomoček pri vodni aerobiki. Moč ga je dobiti v več dolžinah, ampak priporočamo pa te, najdaljše, cca 160 cm, premer 6 cm.

Plavalna deska – je zelo priljubljen športni pripomoček, sploh v osnovnih šolah (šole v naravi) in tedenskih urah plavanja. Največkrat uporablja pri popravljanju napak, predvsem pri gibanju z nogami. Desko položimo pod iztegnjene roke ali pod prsa in tako omogočimo dvig zgornjega dela telesa. Za plavanje se tako uporabljajo samo noge.


Plovec – pullboy – lahko položimo med stegna ali gležnje in tako omogočimo dvig bokov in nog h gladini vode. Tako se za plavanje uporabljajo samo roke. S plovcem izboljšamo tehniko pri gibanju rok.


Jajčka za učenje plavanja – so super pripomoček, s katerim se lahko naučimo pravilnega dihanja pri plavanju.


Pripomočki za dodatno popestritev in zabavo v vodi:

Potopljivčki – potopljivi obroči, potopljive palčke, potopljive živalce, vodne uteži– so zelo priljubljen športni pripomoček, saj so različnih oblik in barv. Te lahko vržemo na dno, otroci pa jih s tal pobirajo. Aktivnost se lahko spremeni v igro, ki pomaga pri premagovanju strahu pred potom. 


Plavalna palica – črv – špaget – primeren kot igralni pripomoček ali kot pripomoček pri vodni aerobiki.



Plavalna kapa – omogoča brezskrbno plavanje in zabavo v vodi, saj se kapa lepo prilega glavi in s tem pokrije lasišče. Lasje nam pri plavanju tako ne nagajajo in ostanejo suhi. Ob različnih barvah plavalnih kap pa lahko tudi lažje ločimo plavalce v vodi.


Plavalna očala – vodna očala – omogočajo brezskrbno plavanje in zabavo v vodi, saj očala lepo prekrijejo oči, hkrati pa omogočajo dobro vidljivost.




Izdelki, ki so omenjeni v članku